Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gogoși pufoase (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.

Avem nevoie de:

500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă, jumătate de linguriţă de sare, 4-5 linguri zahăr, o lămâie, 2 linguri esență de rom sau de flori de portocal, 2-3 pliculețe zahăr vanilat, 1 litru de ulei pentru prăjit ( preferabil de palmier), zahăr pudră pentru aspect, opțional o linguriță rasă de curcuma praf pentru culoare

Preparare:

Într-un castron amestecăm făina, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie, esența de rom sau portocal, praful de curcuma dacă folosim. Încălzim ușor apa și dizolvăm complet drojdia în ea. Turnăm treptat apa călduță și frământăm până obținem un aluat omogen, ușor lipicios. Punem și uleiul și frământăm până când aluatul nu se mai lipește de mâini și de vas. Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit, la cald, în loc ferit de curenți de aer, până ce aluatul își dublează volumul. Când a crescut, îl frământăm ușor, îl întindem foaie de cel puțin 5 mm groasă și decupăm cu un pahar sau cu forma specială discuri de aluat. Le lăsăm 15 minute să crească pe masă, apoi le întoarcem pe masă pe cealaltă parte. Le vom întoarce astfel la fiecare 10-15 minute, până le prăjim, ca să crească uniform. Încingem uleiul și începem să prăjim gogoșile în serii, cu grijă să le rumenim pe ambele părți. Le scoatem pe șervete de hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei. Le pudrăm calde cu zahăr vanilat iar înainte de servire le presărăm generos cu zahăr pudră. Sunt absolut delicioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gogoși pufoase (de post).
 Vizualizări articol: 7783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gogoși pufoase (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte