Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu ușurință. Este ușor de pregătit și nu necesită abilități deosebite pentru o reușită totală.
Avem nevoie de:
12 bucăți plate de soia texturată uscată, un cub de concentrat de legume, o cană faină albă, jumătate de cană pesmet, apă minerală, vegeta de legume, piper, sare, cimbru uscat, 2-3 linguri muștar, ulei pentru prăjit
Preparare:
Punem la fiert 2 litri de apă cu cubul de concentrat de legume sau puțină vegeta. Când clocotește, punem bucățile de soia uscate și le lăsăm la fiert 30 de minute. Le scurgem de zeamă, le lăsăm să se răcească aproape complet și le stoarcem ușor, presând între palme fiecare bucată. Separat amestecăm făina cu câte puțină apă, sare și piper după gust, până obținem o pastă de consistența smântânii care curge. Ungem fiecare bucată de soia cu puțin muștar pe ambele părți, presărăm câte puțin cimbru uscat. Încingem bine în tigaie uleiul pentru prăjit. Trecem fiecare bucată de soia prin sosul de făină și apoi prin pesmet și le prăjim în uleiul încins până devin aurii. Le scoatem pe un șervețel de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei. Le putem servi calde sau reci, cu garniture diferite sau cu salate.