Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…
Avem nevoie de:
2 pliculețe cappuccino cu sau fără aromă, un pachet unt, 200 g zahăr
Preparare:
Punem într-un vas zahărul și o lingură de apă și lăsăm pe foc mic până se topește zahărul, dar fără să se ardă. Nu amestecăm cu lingura în vas în acest timp, ci doar ridicăm ușor vasul și îl rotim. Când zahărul s-a îngălbenit puțin și forfotește, stingem cu untul, amestecăm energic și ținem în continuare pe foc, până începe să se lege ca un sirop. Adăugăm praful de cappuccino, amestecăm repede și avem grijă să sfărâmăm eventualele boțuri, dacă s-au format. Glazura trebuie să fie lichidă în această etapă, ca un sirop care curge cu fir continuu. O lăsăm să se răcorească puțin, apoi o turnăm peste blaturi, brioșe, eclere. Dacă dorim să o folosim împreună cu înghețata, trebuie lăsată să se răcească complet înainte de a o turna în cupele cu înghețată.