Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă foarte simplă, dar care vă garantează un preparat consistent și absolut delicios.
Avem nevoie de:
3-4 ouă, o roșie, 2 cepe mari sau 3 mici, un ardei gras, un ardei iute sau niște fulgi de ardei, 100 g brânză ( preferabil telemea de capră sau brânză de burduf), 3-4 linguri ulei, pătrunjel verde, sare și piper după gust
Preparare:
Tocăm toate legumele, cu excepția cepei, în cuburi măricele și le punem temporar în vase separate. Ceapa o tocăm cât mai fin. Încingem uleiul într-o tigaie neaderentă și punem ceapa la călit. Amestecăm de câteva ori și când s-a îngălbenit puțin punem ardeii. Îi călim cu ceapa până ce s-a evaporat zeama lăsată de ardei. Adăugăm roșiile și călim totul până devine un fel de sos gros. Între timp batem ouăle cu sare și piper după preferință. După ce sosul din tigaie a scăzut, turnăm ouăle peste sos, amestecăm doar puțin pe deasupra și punem capac tigăii. Lăsăm pe foc 2-3 minute, apoi mai amestecăm o dată ușor și presărăm pătrunjelul verde și brânza mărunțită. Punem din nou capacul și mai lăsăm până ce ouăle s-au închegat iar brânza se topește. Este bine ca porțiile să fie servite imediat, preferabil în farfurii ușor încălzite. Nu vă sfiiți să înmuiați bucățele de pâine direct în preparat, cu mâna, pentru că, de fapt, acesta este și modul de consum original, turcesc. Oricum, ceea ce iese este așa de gustos, încât veți simți nevoia de a nu lăsa nici o firimitură. Preparatul se consumă, de obicei, la micul dejun și se asortează perfect cu pâine neagră.