Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tocinei cu ceapă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.

Avem nevoie de:

4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o linguriță rasă de zahăr, 1-2 linguri griș, sare și piper după gust, ulei de floarea soarelui pentru prăjit, opțional: o lingură făină albă, 100 g brânză sărată

Preparare:

Radem cartofii prin răzătoarea cu ochiuri rotunde mari. Îi stoarcem imediat de zeamă, ca să nu se înnegrească tocineii, și adăugăm repede peste cartofi smântâna, ceapa, zahărul, sare și piper. Batem cu furculița un ou mare sau două mai mici și amestecăm cu cartofii. Adăugăm 1-2 linguri de griș, care va absorbi zerul lăsat de smântână la prăjit, dar nu va încleia neplăcut compoziția. Dacă amestecul ni se pare prea moale, putem adăuga și o lingură de făină albă de grâu. Încingem ulei în tigaie și punem cu lingura turte din compoziția de cartofi, în strat subțire. Tocineii nu trebuie făcuți groși, pentru a se prăji uniform și a ieși crocanți. Lăsăm să se rumenească bine pe o parte și să se închege și abia apoi întoarcem tocineii să se prăjească și pe cealaltă parte. Dacă la prăjit tocineii par să se desfacă, adăugăm în compoziție încă puțină făină albă și amestecăm bine, înainte de a prăji încă o serie. Servim tocineii calzi, cu sau fără smântână, pentru că sunt gustoși oricum. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tocinei cu ceapă.
 Vizualizări articol: 9837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tocinei cu ceapă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte