În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de producătorii renumiți, dar, spre deosebire de produsul din comerț, nu include coloranți sau conservanți.
Avem nevoie de:
250 g alune de pădure sau arahide (gustul diferă de la caz la caz), 150 g zahăr pudră, 50 g cacao, 100 ml ulei de floarea soarelui sau de arahide, puțină sare
Preparare:
Gustăm alunele, pentru a ne asigura că nu sunt râncede. Dacă sunt crude, le punem într-o tavă, în cuptorul încins, să se prăjească puțin, fără a se arde. Le punem în blender și le tocăm la viteza maximă. Nu ne oprim când au fost mărunțite, ci le tocăm până devin ca o maioneză. Punem pe rând zahărul pudră, cacao, sare, amestecând bine de fiecare dată. În final pasta obținută este foarte densă. O subțiem după dorință cu puțin ulei și amestecăm totul foarte bine. Turnăm crema într-un borcan, acoperim și dăm la frigider pentru minim 2 ore. Este un deliciu în clătite, de pildă.