Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pasca fără aluat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasă

Avem nevoie de:

800 g brânză de vacă, 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 3-4 linguri griș, 400 g smântână grasă, 200 g zahăr, un pachet de unt, 2 mâini stafide, 6 ouă, coaja unei lămâi, 5 plicuri zahăr vanilat, puțină sare, unt și griș pentru uns forma ( dacă nu folosim hârtie de copt)

Preparare:

Dacă nu este bine scursă, punem brânza într-un tifon și într-o strecurătoare, cu o seară înainte de a pregăti pasca. Separăm pentru 5 ouă albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare și o linguriță de zeamă de lămâie, până se albesc, apoi adăugăm, câte puțin, jumătate din zahăr și continuăm să batem până devin spumă tare. Separat batem gălbenușurile cu zahărul până ce acesta se dizolvă și amestecul devine spumos, apoi adăugăm coajă rasă de lămâie și zahărul vanilat. În alt vas amestecăm praful de budincă cu puțină smântână, apoi cu restul de smântână. Mărunțim bine brânza de vacă, turnăm untul topit, presărăm grișul și amestecăm bine. Turnăm gălbenușurile, apoi smântâna și stafidele, apoi amestecăm bine. Mare atenție este necesară la final, când amestecăm în compoziție albușul, pentru ca pasca să rămână pufoasă și cremoasă. Punem o treime din albușul spumă în compoziție de brânză și amestecăm normal, cu mișcări circulare pe orizontală. Apoi punem tot restul de albuș și amestecăm doar cu mișcări largi, verticale, de jos în sus, pentru ca albușul să fie încorporat fără a se pierde aerul. Încingem cuptorul la 200 grade. Tapetăm tava cu unt și griș sau cu hârtie de copt. Turnăm compoziția în tava tapetată, o ungem ușor cu ultimul ou bătut bine cu zahăr și o punem în cuptor, unde va sta 15 minute la 200 grade și încă 30 de minute la temperatură medie. Timpul de coacere depinde de cuptor, dar este, în general, de 40-50 de minute. În final pasca trebuie să fie crescută frumos și ușor rumenită deasupra. Scoatem pasca din cuptor și o lăsăm să se răcească în formă, pentru 2-3 ore, la temperatura camerei, apoi în frigider pentru minim o oră. Abia ulterior scoatem pasca din formă, eliminăm hârtia de copt dacă am folosit-o, punem pasca pe platoul de servire și o finisăm cu o ninsoare fină de zahăr pudră vanilat. Este un deliciu rafinat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasca fără aluat.
 Vizualizări articol: 9077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pasca fără aluat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte