Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi, cu care se potrivește de minune.
Avem nevoie de:
O pungă pufuleți de 50g ( prospeți și crocanți), jumătate de pahar cu apă rece, puțină sare, piper după gust, jumătate de lămâie, 150 ml ulei de floarea soarelui, opțional un praf de curcuma pentru culoare
Preparare:
Punem pufuleții într-un castron și îi stropim bine cu apa, amestecând, ca să se ude bine toți. Îi lăsăm 10 minute, timp în care vor începe să se strângă și să se topească nu prea aspectuos. Punem peste ei muștarul și curcuma și începem să amestecăm cu mixerul, ca să devină o pastă cleioasă. Ulterior adăugăm alternativ câte puțin ulei și câte puțină zeamă de lămâie, ca la maioneza obișnuită, dar continuăm să amestecăm după fiecare tranșă adăugată. La final gustăm și potrivim sarea și piperul după preferință. Este gustoasă servită simplu, pe pâine integrală, dar și ca sos pentru salate și pentru legume fierte în abur. Cu morcov crud ras și puțin usturoi devine un amestec tartinabil foarte apetisant și sănătos, care poate fi servit pe pesmeți, ca aperitiv.