Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2016 - Anul XXI, nr. 65 (6178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maioneza de pufuleți ( de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi, cu care se potrivește de minune.

Avem nevoie de:

O pungă pufuleți de 50g ( prospeți și crocanți), jumătate de pahar cu apă rece, puțină sare, piper după gust, jumătate de lămâie, 150 ml ulei de floarea soarelui, opțional un praf de curcuma pentru culoare

Preparare:

Punem pufuleții într-un castron și îi stropim bine cu apa, amestecând, ca să se ude bine toți. Îi lăsăm 10 minute, timp în care vor începe să se strângă și să se topească nu prea aspectuos. Punem peste ei muștarul și curcuma și începem să amestecăm cu mixerul, ca să devină o pastă cleioasă. Ulterior adăugăm alternativ câte puțin ulei și câte puțină zeamă de lămâie, ca la maioneza obișnuită, dar continuăm să amestecăm după fiecare tranșă adăugată. La final gustăm și potrivim sarea și piperul după preferință. Este gustoasă servită simplu, pe pâine integrală, dar și ca sos pentru salate și pentru legume fierte în abur. Cu morcov crud ras și puțin usturoi devine un amestec tartinabil foarte apetisant și sănătos, care poate fi servit pe pesmeți, ca aperitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maioneza de pufuleți ( de post).
 Vizualizări articol: 8281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Maioneza de pufuleți ( de post)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Maioneza de pufuleți ( de post) Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi, cu care se potrivește de... Citeşte