Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2016 - Anul XXI, nr. 62 (6175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Păstăi făcăluite (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole verde făcăluite seamănă mai mult cu salata de vinete ca aspect iar la gust sunt mult diferite de pasta din fasole uscate fierte. Preparatul, extrem de simplu, este absolut delicios și e o opțiune perfectă pentru tartine de post.

Avem nevoie de:

O pungă păstăi congelate de 400 g ( vara folosim un kg de păstăi proaspete), două cepe mari, 6 linguri ulei, o căpățână mică usturoi, zeama unei jumătăți de lămâie, sare și piper după gust, opțional mărar tocat și 100 g maioneză vegetală ( cine nu ține post poate folosi maioneză clasică)

Preparare:

Punem la fiert doi litri de apă cu puțină sare. Când clocoteste, punem păstăile și le lăsăm să fiarbă bine, dar avem grijă să nu se sfărâme. Le scurgem apoi bine într-o strecurătoare și le lăsăm să se răcească complet. Este foarte important să fie bine scurse și reci păstăile, altfel pasta va ieși lichidă, nu tartinabilă.Tăiem ceapa cât mai mărunt și o călim bine cu uleiul. Când e gata o punem împreună cu păstăile în blender. Adăugăm zeama de lămâie și usturoiul curățat și zdrobit în prealabil. Măcinăm totul până devine pastă fină. Dacă e prea densă, mai punem ulei. Dacă e prea lichidă adăugăm 1-2 linguri de pesmet fin. Putem face operațiunea și cu un mixer vertical de mână, într-un castron. Punem sare și piper, apoi, dacă folosim, amestecăm în pastă mărarul tocat și/sau maioneza. Preparatul ar trebui să aibă în final o consistență asemănătoare salatei de vinete. Este perfect pe pâine integrală, proaspătă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păstăi făcăluite (de post).
 Vizualizări articol: 8278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Păstăi făcăluite (de post)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstăi făcăluite (de post) Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole verde făcăluite seamănă mai mult cu salata de vinete ca aspect iar la gust sunt mult diferite de pasta din fasole uscate... Citeşte