Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2016 - Anul XXI, nr. 60 (6173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7307 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tartă rapidă cu banane și ciocolată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru începători.

Avem nevoie de:

Un pachet aluat de foietaj congelat, 6 banane bine coapte, 250 g smântână pentru frișcă, 3 ouă, o lingură rasă amidon, 100 g zahăr, 150 g ciocolată amăruie, plus 100 g zahăr și 100 g apă pentru sirop

Preparare:

Lăsăm aluatul jumătate de oră la temperatura camerei, ca să se poată derula fără a se rupe. Întindem foaia ușor cu sucitorul dacă e necesar, cât să fie cu 3-4 cm mai mare decât fundul formei de tartă ( e ideală forma cu baza detașabilă). Punem aluatul în formă și eliminăm surplusul pe margini. Îl înțepăm cu furculița și presărăm ciocolata mărunțită grosier cu cuțitul, fără să o apăsăm, ca să nu distrugem aluatul. Dăm tava la rece. Punem într-un castron ouăle cu zahărul, apoi amidonul, trei banane zdrobite repede ( ca să nu își schimbe culoarea), smântâna pentru frișcă și batem bine, eventual cu mixerul vertical, până devine spumos și omogen amestecul. Încingem cuptorul la 200 grade. Turnăm compoziția de ouă în tava cu aluat, peste ciocolată, și o coacem cca 25 de minute. Între timp fierbem cinci minute siropul de zahăr cu apă, din momentul în care clocotește, apoi îl dăm deoparte. Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm să se răcorească aproape complet. Scoatem cu grijă din formă și punem tarta pe platoul de pe care o vom servi. Tăiem felii restul bananelor și le aranjăm repede pe tartă. Trebuie să lucrăm rapid, ca să nu se oxideze feliile. Imediat, cu o pensulă sau cu ajutorul lingurii, distribuim siropul, mai ales peste feliile de banană crudă. Suprafața tartei va deveni lucuioasă și feliile de banană vor rămâne deschide la culoare. În loc de sirop putem folosi puțin gem de mere sau de caise încălzit. Dăm la rece și servim tarta după minim o oră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tartă rapidă cu banane și ciocolată.
 Vizualizări articol: 9790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tartă rapidă cu banane și ciocolată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu banane și ciocolată Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru începători.Avem nevoie de:Un pachet aluat de foietaj congelat, 6 banane bine coapte, 250 g smântână... Citeşte