Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru începători.
Avem nevoie de:
Un pachet aluat de foietaj congelat, 6 banane bine coapte, 250 g smântână pentru frișcă, 3 ouă, o lingură rasă amidon, 100 g zahăr, 150 g ciocolată amăruie, plus 100 g zahăr și 100 g apă pentru sirop
Preparare:
Lăsăm aluatul jumătate de oră la temperatura camerei, ca să se poată derula fără a se rupe. Întindem foaia ușor cu sucitorul dacă e necesar, cât să fie cu 3-4 cm mai mare decât fundul formei de tartă ( e ideală forma cu baza detașabilă). Punem aluatul în formă și eliminăm surplusul pe margini. Îl înțepăm cu furculița și presărăm ciocolata mărunțită grosier cu cuțitul, fără să o apăsăm, ca să nu distrugem aluatul. Dăm tava la rece. Punem într-un castron ouăle cu zahărul, apoi amidonul, trei banane zdrobite repede ( ca să nu își schimbe culoarea), smântâna pentru frișcă și batem bine, eventual cu mixerul vertical, până devine spumos și omogen amestecul. Încingem cuptorul la 200 grade. Turnăm compoziția de ouă în tava cu aluat, peste ciocolată, și o coacem cca 25 de minute. Între timp fierbem cinci minute siropul de zahăr cu apă, din momentul în care clocotește, apoi îl dăm deoparte. Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm să se răcorească aproape complet. Scoatem cu grijă din formă și punem tarta pe platoul de pe care o vom servi. Tăiem felii restul bananelor și le aranjăm repede pe tartă. Trebuie să lucrăm rapid, ca să nu se oxideze feliile. Imediat, cu o pensulă sau cu ajutorul lingurii, distribuim siropul, mai ales peste feliile de banană crudă. Suprafața tartei va deveni lucuioasă și feliile de banană vor rămâne deschide la culoare. În loc de sirop putem folosi puțin gem de mere sau de caise încălzit. Dăm la rece și servim tarta după minim o oră.