Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.
Avem nevoie de:
4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă, ardei gras, ceapă felii, ciuperci, măsline sau ce nedorim să conțină), 100 g cașcaval ras, oregano uscat, sare și piper după gust, o lingură pastă de tomate, ulei pentru prăjit
Preparare:
Din ouăle bine bătute și făină, plus o lingură de ulei, facem un aluat gros ca o smântână, care curge relativ ușor din lingură. Diluăm puțin pasta de tomate cu apă și o condimentăm cu oregano. Încingem doar puțin ulei într-o tigaie neaderentă, de preferință din cele duble, care permit întoarcerea facilă a preparatului prin răsturnarea tigăii. Amestecăm în aluat cuburile de mezeluri și legume, sare, piper, puțin oregano și punem totul în tigaie, nivelând. Nu trebuie să fie mai gros stratul de aluat decât un deget, pentru că nu se va coace. Acoperim cu un capac și ținem tigaia pe foc, acoperită mereu, 10 minute, până ce este evident că aluatul este închegat și începe a se rumeni pe partea din tigaie. Întoarcem cu multă grijă turta de aluat. Dacă nu avem tigaie dublă, o întoarcem folosindu-ne de o farfurie unsă cu puțin ulei, de pe care lăsăm preparatul să alunece înapoi în tigaie, pe partea necoaptă încă, imediat după întoarcere. Pe partea deja rumenită întindem un strat subțire din pasta de tomate condimentată, presărăm cașcavalul și acoperim cu capacul, pentru ca partea din tigaie să se coacă iar cașcavalul de deasupra să se topească. Încercăm preparatul cu scobitoarea și dacă este complet copt, îl scoatem pe farfurie prin alunecare ușoară. Servim pizza la tigaie caldă, cu sos de roșii și brânză rasă adăugate în plus deasupra. Este destul de rapidă și foarte gustoasă.