Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2016 - Anul XXI, nr. 52 (6165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chiftele umplute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă sunt servite calde.

Avem nevoie de:

500 g carne de pui fără os și piele, de pe pulpe sau piept, 250 g cașcaval, o cană de lapte, 3-4 felii de pâine, un ou mare, 4 căței de usturoi, o ceapă mică, mărar verde, sare și piper după gust, pesmet, ulei pentru prăjit, opțional puțin susan

Preparare:

Tocăm carnea de pui prin mașină. Înmuiem în lapte miezul feliilor de pâine, îl stoarcem bine și îl punem peste carne. Curățăm și radem ceapa și usturoiul peste carne. Adăugăm oul, mărar tocat, sare și piper. Jumătate din cașcaval îl radem fin și îl adăugăm în compoziție, amestecând bine. Trebuie să fie destul de densă pentru a putea forma biluțe care își păstrează forma. Dacă e prea moale pasta, punem pesmet, dar nu prea mult, ca să nu iasă seci chiftelele. Tăiem cubulețe restul de cașcaval. Pe o farfurie cu pemet sau direct pe palma umedă punem cu lingura din compoziție, aplatizăm ca să obținem o turtiță, punem în mijloc un cub de cașcaval și aducem cu grijă marginile peste el. Rotunjim în palme, presând ușor, ca să fie bine sigilat cașcavalul în interior. Încingem uleiul pentru prăjit. Trecem fiecare chifteluță fie prin ou bătut și pesmet, fie doar prin pesmet (eventual amestecat cu susan) și le prăjim în uleiul încins. Dacă pasta pentru chiftele este destul de densă și au fost bine rotunjite, ar trebui să-și păstreze forma iar cașcavalul topit la căldură ar trebui să rămână captiv în mijlocul fiecărei chifteluțe. Sunt foarte gustoase calde, cu garnitură de cartofi sau fasole verde sau cu o salată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiftele umplute.
 Vizualizări articol: 7039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Chiftele umplute5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele umplute Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă sunt servite calde.Avem nevoie de:500 g carne de pui fără os și piele, de pe pulpe sau piept, 250 g cașcaval, o cană... Citeşte