Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă sunt servite calde.
Avem nevoie de:
500 g carne de pui fără os și piele, de pe pulpe sau piept, 250 g cașcaval, o cană de lapte, 3-4 felii de pâine, un ou mare, 4 căței de usturoi, o ceapă mică, mărar verde, sare și piper după gust, pesmet, ulei pentru prăjit, opțional puțin susan
Preparare:
Tocăm carnea de pui prin mașină. Înmuiem în lapte miezul feliilor de pâine, îl stoarcem bine și îl punem peste carne. Curățăm și radem ceapa și usturoiul peste carne. Adăugăm oul, mărar tocat, sare și piper. Jumătate din cașcaval îl radem fin și îl adăugăm în compoziție, amestecând bine. Trebuie să fie destul de densă pentru a putea forma biluțe care își păstrează forma. Dacă e prea moale pasta, punem pesmet, dar nu prea mult, ca să nu iasă seci chiftelele. Tăiem cubulețe restul de cașcaval. Pe o farfurie cu pemet sau direct pe palma umedă punem cu lingura din compoziție, aplatizăm ca să obținem o turtiță, punem în mijloc un cub de cașcaval și aducem cu grijă marginile peste el. Rotunjim în palme, presând ușor, ca să fie bine sigilat cașcavalul în interior. Încingem uleiul pentru prăjit. Trecem fiecare chifteluță fie prin ou bătut și pesmet, fie doar prin pesmet (eventual amestecat cu susan) și le prăjim în uleiul încins. Dacă pasta pentru chiftele este destul de densă și au fost bine rotunjite, ar trebui să-și păstreze forma iar cașcavalul topit la căldură ar trebui să rămână captiv în mijlocul fiecărei chifteluțe. Sunt foarte gustoase calde, cu garnitură de cartofi sau fasole verde sau cu o salată.