Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2016 - Anul XXI, nr. 51 (6164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată de icre cu griș

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa că este mai bine să nu adăugăm sare și în timpul preparării, chiar dacă ni se pare inițial că a fost omisă din rețetă!

Avem nevoie de:

O cutie mică de icre sărate (de 75 sau 100g), jumătate de cană cu griș de grâu, două căni apă, o lămâie, cca o cană ulei de floarea-soarelui, o ceapă medie

Preparare:

Punem la fiert într-o crăticioară o cană și jumătate de apă. Când clocotește, adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, ca să nu se formeze boțuri. Continuăm să amestecăm până ce grișul e fiert bine, ca să nu se prindă. Lăsăm să se răcească aproximativ jumătate de oră, până este închegat și abia călduț. Transferăm grișul fiert într-un castron, îl mărunțim bine cu lingura și punem peste el grișul. Curățăm ceapa și o radem direct în castron. Stoarcem zeama lămâii și turnăm jumătate din ea peste grișul din castron. Amestecăm bine cu un mixer de mână sau cu lingura ( cu mixerul preparatul iese mai spumos). Începem să adăugăm, alternativ, câte o lingură de ulei urmată de o lingură de apă rece și câteva picături de lămâie, amestecând bine după fiecare adaos și gustând de câteva ori, până ce salata devine suficient de acră și este o spumă densă, cu aspect lucios și ușor sidefat. Evităm să adăugăm ulei în exces, pentru că salata se va tăia. La final gustăm din nou și, dacă este totuși necesar, adăugăm sare. Punem spuma obținută în vasul din care se va servi sau o șprițăm pe felii de lămâie așezate pe un platou și dăm la rece pentru jumătate de oră. Servim salata de icre de preferință în aceeași zi, pentru că, deși icrele au fost conservate în sare, preparatul este foarte perisabil. Se asortează bine cu lămâie, limetă, pâine albă sau pesmeți fini și măsline.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată de icre cu griș.
 Vizualizări articol: 20656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Salată de icre cu griș5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de icre cu griș Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa... Citeşte