Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sos grecesc de castraveți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturile

Avem nevoie de:

500 g iaurt natural ( preferabil grecesc) sau smântână cu conținut redus de grăsime, doi castraveți, doi căței de usturoi, sare și piper după gust, o lingură ulei de măsline, mărar verde sau mentă uscată

Preparare:

Curățăm castraveții de coajă, îi tăiem fin sau îi radem prin răzătoarea cu ochiuri rotunde mari, îi presărăm cu puțină sare și îi lăsăm să stea 15 minute. După acest interval îi stoarcem ușor de zeamă. Iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei. Îl punem într-un vas împreună cu castraveții. Usturoiul îl zdrobim bine, îl presăm cu lama cuțitului ca să devină pastă și îl adăugăm în bolul cu iaurt. Presărăm mărarul sau menta, puțină sare și piper după preferință și amestecăm. Este recomandabil să amestecăm o singură dată, la final, pentru a împiedica iaurtul să se taie. Lăsăm vasul acoperit cu folie, în frigider, minim jumătate de oră, ca să se armonizeze aromele. Servim sosul rece, garnisit cu stropi de ulei de măsline și verdeață. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sos grecesc de castraveți.
 Vizualizări articol: 8957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Sos grecesc de castraveți4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte