Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chec foarte pufos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.

Avem nevoie de:

4 ouă, o cană cu zahăr (de 250 ml), o cană cu făină albă, 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui, jumătate de cană de lapte, un plic praf de copt, un praf de sare, zahăr vanilat, esenţă de rom, opţional jumătate de linguriţă scorţişoară pulbere şi o lingură cacao

Preparare:

Cantităţile din reţetă sunt pentru o tavă medie obişnuită sau două mici. Batem albuşurile spumă, adăugăm în ploaie zahărul şi batem continuu, până obţinem o spumă foarte tare, precum cea pentru bezele. Adăugăm, amestecând după fiecare, gălbenuşurile, uleiul, laptele, aromele, făina, iar la final praful de copt, stins cu puţin oţet. Aluatul este subţire şi pufos. Dacă dorim un chec în două culori, separăm un sfert din aluat în alt vas şi îl amestecăm cu cacao. Încingem cuptorul la temperatura maximă. În tavă punem hârtie de copt sau o ungem în interior cu ulei şi o presărăm generos cu făină. Turnăm aluatul galben şi, dacă am separat şi amestecat cu cacao o parte, compoziţia maronie o turnăm exact în mijloc, pe lungul tăvii. Evităm să turnăm de sus şi facem operaţiunea cât mai aproape de suprafaţa compoziţiei existente, ca să nu se scufunde tot aluatul maro spre fundul tăvii. Punem tava în cuptorul încins, reducem temperatura la mediu şi nu deschidem uşa cuptorului în primele 20 de minute. Trebuie să se coacă, în total, 35-40 de minute. După jumătate de oră ar trebui să fie deja crescut bine şi rumenit deasupra. Scoatem tava puţin şi facem testul scobitorii chiar în mijloc (scobitoarea înfiptă vertical în aluat ar trebui să nu prezinte deloc urme cleioase când este extrasă). Dacă se dovedeşte bine copt, scoatem tava şi lăsăm checul să se răcorească 15 minute în tavă, înainte de a-l scoate. Se poate servi pudrat cu zahăr, glazurat cu ciocolată topită sau simplu. Acelaşi aluat îl putem folosi şi pentru a face prăjitură cu fructe, dar trebuie să triplăm cantitatea de făină, fără a modifica altceva în reţeta aluatului, ca să nu se scufunde complet fructele. Iese delicios în ambele variante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chec foarte pufos.
 Vizualizări articol: 12017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Chec foarte pufos5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte