Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bulete de cașcaval

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.

Avem nevoie de:

500 gcașcaval (sau 250 g cașcaval și 250 g telemea ori brânză de burduf grasă), 2 cartofi medii fierți în coajă, 2 ouă mari, un plic praf de copt, 100 g făină albă, sare și piper după gust, 500 ml ulei pentru prăjit, opțional o linguriță boia de ardei și 1-2 linguri pesmet

Preparare:

Cartofii trebuie să fie fierți în coajă și răciți complet, apoi curățați și trecuți prin mașina de carne, robotul de bucătărie sau pasatorul manual, ca să rezulte o pastă cleioasă. Cartofii nu sunt obligatorii, dar fac buletele mai compacte în interior și mai fragede. Radem brânzeturile prin răzătoarea cu ochiuri rotunde mici. Brânza trebuie să fie rece, de la frigider, pentru a se rade fără a se întinde. Adăugăm ouăle, amestecăm, punem praful de copt, făina și cartofii, sare, piper, eventual puțină boia. Frământăm cu mâna un aluat cleios. Trebuie să poată fi rulat în biluțe. Dacă e prea moale, adăugăm și 1-2 linguri de pesmet și amestecăm, apoi lăsăm 10 minute acoperit, să se odihnească. Modelăm biluțe rotunde cât o nucă sau bastonașe alungite. Punem uleiul la încins și prăjim buletele în tranșe. Le scoatem pe hârtie absorbantă, ca să nu rămână uleioase la exterior. Sunt bune călduțe sau reci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bulete de cașcaval.
 Vizualizări articol: 7427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Bulete de cașcaval2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte