Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2016 - Anul XXI, nr. 37 (6150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători. Biscuiții digestivi se pot face acasă foarte simplu, sunt aspectuoși, gustoși și hrănitori. În plus, prin înlocuirea unor ingrediente conform alternativelor din rețetă, se pot găsi nenumărate combinații delicioase.

Avem nevoie de:

4 linguri făină de in (sau tărâțe), 4 linguri fulgi de ovăz, 6 linguri făină de grâu integrală (sau făină de hrișcă, sau de secară), 5 linguri zahăr sau 3 linguri miere, 2 linguri semințe de susan alb, 2 linguri alte semințe la alegere (floarea-soarelui, dovleac, in, mei), o lingură de alune tocate (sau nuci, sau migdale), 2 linguri ulei de floarea-soarelui, puțină sare, 2-3 linguri curmale tocate fin (sau stafide, sau alte fructe confiate), o cană de apă caldă, opțional un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu alimentar

Preparare:

Amestecăm toate ingredientele, mai puțin apa și uleiul. Turnăm câte puțină apă caldă, până obținem un aluat destul de dens (cam 9-12 linguri, depinde de făină). Adăugăm și uleiul în final și frământăm până este complet absorbit. Învelim bila de aluat în folie alimentară și o lăsăm un sfert de oră, apoi întindem foaie subțire și decupăm biscuiții în forma dorită și îi așezăm în tăvi pe hârtie de copt. Îi coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, timp de numai 10-12 minute dacă nu am folosit bicarbonat (ca să nu se întărească) sau timp de 15-20 minute dacă sunt cu bicarbonat. Biscuiții nu trebuie să se rumenească decât foarte puțin pe margini. Îi consumăm reci. Sunt crocanți și aromați. Pot fi făcuți și sărați, dacă înlocuim zahărul cu telemea sfărâmată și, ca fructe, folosim numai curmale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate.
 Vizualizări articol: 7440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători.... Citeşte