Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.
Avem nevoie de:
Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare de pui ( dezosat, sau două pulpe dezosate și fără piele), 150 g brânză de vacă sau cremă de brânză, un ardei gras, o lingură muștar, pătrunjel sau mărar verde, sare și piper după gust
Preparare:
Untul trebuie să fie moale, dar nu lichid. Fierbem carnea de pui, o lăsăm să se răcească și o măcinăm fin. Tocăm ardeiul cuburi sau fâșii subțiri. Trecem prin sită brânza de vacă ( dacă folosim crema de brânză, nu e necesar). Amestecăm untul moale cu brânza, cu restul ingredientelor, iar la final cu carnea tocată. Pasta obținută trebuie să fie consistentă. Pe o folie de plastic, punem în formă de salam pasta de brânză și carne, rulăm strâns și dăm rulada la rece pentru 2-3 ore. Preparatul se serveste ca aperitiv, rece.