Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supă de roșii (versiune de iarnă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese perfect.

Avem nevoie de:

O cutie de roșii întregi în bulion (de 400 g), o cutie de roșii pasate ( 500 g), o linguriță pastă de tomate concentrată de calitate, 3 linguri de ulei, o ceapă, un cățel de usturoi, un morcov, 200 ml smântână, o legătură de pătrunjel verde, o lingură orez, sare și piper după gust, opțional o linguriță de boia de ardei sau jumătate de ardei gras și zeama unei jumătăți de lămâie

Preparare:

Curățăm și spălăm ceapa și morcovul. Tocăm ceapa și usturoiul fin și radem morcovul. În oala pentru ciorbă călim în ulei ceapa și usturoiul, adăugăm morcovul ras și, dacă folosim, ardeiul sau boiaua de ardei. Când s-a călit și morcovul, punem pasta de tomate și mai amestecăm un minut pe foc, apoi stingem totul cu roșiile în bulion, tocate sau rupte grosier, cu tot cu zeama din conservă. Turnăm deasupra și 2 litri de apă, punem sare și piper și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm orezul și îl lăsăm să fiarbă. Tocăm fin pătrunjelul și îl amestecăm cu smântâna. Când orezul a fiert în supă, turnăm roșiile pasate și eventual puțină zeamă de lămâie. Lămâia se adaugă în cantitate redusă, nu pentru a transforma supa în ciorbă, ci pentru a compensa lipsa de aciditate a roșiilor conservate și eventualul zahăr conținut de unele conserve de roșii întregi. Dacă supa este prea groasă, o diluăm cu puțină apă și potrivim gustul cu sare și piper. Lăsăm să dea un clocot totul, apoi dăm oala deoparte de pe foc. Turnăm puțină zeamă fierbinte în smântâna cu pătrunjel, apoi răsturnăm totul în oala cu supă fierbinte, amestecând repede. Servim supa de roșii caldă, cu pătrunjel verde presărat deasupra. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supă de roșii (versiune de iarnă).
 Vizualizări articol: 7067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Supă de roșii (versiune de iarnă)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de roșii (versiune de iarnă) Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese... Citeşte