Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Budinca de lapte de cocos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face budinca să tremure în farfurie la fiecare atingere.

Avem nevoie de:

2 conserve de lapte de cocos ( sau 4 căni din el, dacă avem un bidon), puțină sare, trei sferturi de cană zahăr , jumătate de cană de amidon, 1 linguriță scorțișoară măcinată foarte fin, opțional, pentru garnisit: bețe de scorțișoară și fulgi de cocos.

Preparare:

Amestecăm amidonul cu zahăr, sare și un vârf de linguriță scorțișoară. Turnăm laptele de cocos câte puțin, amestecând cu un tel. Punem la fiert totul, la foc mediu, amestecând mereu, până devine lipicioasă, ca o cremă încă moale. Tragem vasul de pe foc, punem budinca încă fierbinte în ceșcuțe umezite cu apă rece și lăsăm la răcit cca. 2 ore, până se încheagă bine budinca în vase. Răsturnăm pe farfurioare chiar înainte de a le servi, le presărăm cu restul de scorțișoară pudră și le putem orna suplimentar cu fulgi de cocos și bețișoare de scorțișoară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Budinca de lapte de cocos.
 Vizualizări articol: 7535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budinca de lapte de cocos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte