Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2016 - Anul XXI, nr. 17 (6130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem.

Avem nevoie de:

O cană de orez cu bob rotund, 500 ml lapte integral, 50 g unt, 4-5 ouă, 200 g zahăr, o păstaie vanilie sau 4 pliculețe zahăr vanilinat, un praf de sare, opțional o linguriță de scorțișoară măcinată sau bucățele de coajă de portocală confiată

Preparare:

Punem la fiert apă cu sare, iar când clocotește punem orezul și lăsăm să fiarbă 15 minute, amestecând mereu. Nu contează dacă e prea multă apă, pentru că o vom elimina. Strecurăm orezul fiert. Separăm gălbenușurile de albușuri. Batem gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase și zahărul s-a topit aproape complet. Punem separat la fiert, într-o cratiță neaderentă, laptele cu vanilia sau zahărul vanilat, adăugăm orezul și fierbem la foc foarte mic până ce laptele a scăzut și orezul devine ca o cremă groasă. Amestecăm mereu în acest timp. Când orezul e complet fiert dăm deoparte cratița de pe foc și, cât e încă foarte fierbinte, adăugăm imediat untul, apoi câte puțin din spuma de ouă și amestecăm repede. Acoperim cratița cu un capac și lăsăm amestecul astfel un sfert de oră, apoi amestecăm din nou, o dată. Ar trebui să aibă culoare ușor gălbuie și consistență cremoasă. Punem porții de orez cald în cupe sau castroane. Dacă preferăm să fie mai dulce, presărăm deasupra zahăr. Pentru un gust rafinat și un aspect desăvârșit, peste orezul în stil portughez putem presăra puțină scorțișoară și/sau portocală confiată. Se servește călduț, dar rămâne gustos și poate fi consumat și dacă s-a răcit. Este preferat pentru cină de copii și persoanele în vârstă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă).
 Vizualizări articol: 9168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă) Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem.Avem nevoie de:O cană de orez cu bob rotund, 500 ml lapte integral, 50 g unt, 4-5 ouă, 200 g zahăr, o păstaie vanilie sau 4... Citeşte