Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea mică…
Avem nevoie de:
1 kg de mere, puțină apă, 200 g zahăr, un praf de budincă de caramel, un vârf de cuțit scorțișoară măcinată, 500 g biscuiți cu târâțe sau de tip ”petit beurre” ( nu biscuiți tari, ci poroși)
Preparare:
Într-o tavă mai înaltă sau o formă de tort punem hârtie de copt, astfel încât să îmbrăcăm și pereții tăvii.Merele le curățăm și le radem, dar fără a le stoarce de zeamă. Le punem la călit cu 3/4 pahar cu apă rece și 200g zahăr. Cand e dizolvat zahărul și merele au lăsat multă zeamă, presărăm direct peste ele un plic cu praf de budinca de caramel și un praf de scorțișoară. Amestecăm bine imediat și continuăm să fierbem până se leagă totul precum o smântână groasă. Amestecăm în tot acest timp, cu grijă să nu se prindă ( sau folosim o cratiță neaderentă, pentru mai multă siguranță). În tava tapetată cu hârtie punem repede un rând de biscuiți, unii lângă alții, ca să formeze un fel de foaie. Turnăm o treime din crema fierbinte peste ei și nivelăm, punem alt strat de biscuiți, din nou cremă și continuăm până la ultimul strat, care este numai de biscuiți. Apăsăm ușor cu palma peste toată suprafața și dăm la rece minim 4 ore. În acest timp ”foile” de biscuiți ar trebui să se înmoaie iar crema de mere se încheagă. Răsturnăm cu grijă prăjitura pe un platou, îndepărtăm hârtia, presărăm deasupra zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară, pentru un aspect plăcut, apoi tăiem prăjitura în bucăți de dimensiunea dorită. Este printre cele mai reușite rețete bazate pe biscuiți iar prăjitura face parte dintre cele care devin mai gustoase după 24 de ore.