Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărățele rapide din aluat congelat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai mult decongelarea aluatului decât tot procedeul de preparare iar rezultatul final are un singur defect: se mănâncă foarte repede, uneori nici nu apucă să se răcească...

Avem nevoie de:

1 pachet aluat foietaj congelat, un ou, o lingură brânză de burduf sau parmezan ras fin, sare și piper după gust, 150 g cașcaval, o lingură semințe de susan, o lingură mac sau semințe de chimen

Preparare:

Lăsăm o oră aluatul la temperatura camerei, să se dezghețe atât cât să poată fi desfăcut în foaie dreptunghiulară fără a se rupe. Încingem cuptorul la 200 grade Celsius. Batem bine oul cu puțină sare, piper și brânza de burduf sau parmezanul ras. Cu o pensulă ungem toată suprafața foii de aluat cu amestecul de ou. Pe jumătate de foaie presărăm susan iar pe cealaltă punem mac sau chimen. Deasupra radem cașcavalul, fără a încărca excesiv. Presăm ușor cu palma și apoi tăiem formele dorite. Dacă nu suntem mari amatori de brânză, putem chiar renunța la cașcaval și lăsăm sărățelele doar cu semințe deasupra. Punem la copt în cuptorul fierbinte sărățelele așezate distanțat în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru că vor crește mult. Nu deschidem cuptorul în primele 15 minute, apoi reducem temperatura cuptorului după ce au crescut și le mai lăsăm alte 5-10 minute, până se rumenesc frumos. Le scoatem cu multă grijă, pentru că sunt fragile. Le lăsăm la răcorit răsfirate pe o tavă sau două farfurii. Nu trebuie să le suprapunem cât sunt calde, pentru a nu-și pierde forma. Obținem astfel două sortimente de sărățele cu cașcaval, care se pot consuma călduțe sau reci și se asortează perfect, de pildă, cu berea blondă rece. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărățele rapide din aluat congelat.
 Vizualizări articol: 17684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sărățele rapide din aluat congelat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte