Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant.
Avem nevoie de:
500 garipi de pui, o lingură amidon, o ceapă mică, 3 căței usturoi, o linguriță ghimbir proaspăt ras, 3- 5 linguri oțet din vin alb, 2 linguri zahăr sau miere, sare, piper, opțional o lingură sos de soia, fulgi de ardei iute și semințe de susan
Preparare:
Radem ceapa, usturoiul si ghimbirul cât mai fin, adăugăm amidonul și zahărul și amestecăm, să formăm o pastă groasă. Diluăm cu oțet și, dacă e necesar, cu puțină apă, până devine fluidă ca aluatul de clătite. Punem sare și piper după gust, sos de soia și fulgi de ardei dacă folosim, turnăm peste aripioare, amestecăm bine ca să le învelim în sos și le lăsăm la rece o oră. După acest interval le punem într-o tavă pe hârtie de copt, presărăm susan si le dăm la cuptor, la 180 de grade, 20-30 de minute, până devin rumene și lucioase. Sunt mai gustoase calde. ( Iuliana Tiță)