Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.
Avem nevoie de:
100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un vârf de praf de copt, puțină dulceață, zahăr pudră pentru aspectul final
Preparare:
Untul trebuie să fie la temperature camerei, dar nu moale. Îl tăiem cubulețe. Cernem făina cu zahărul, adăugăm untul și frământăm repede un aluat ce va părea inițial foarte sfărâmicios. Dacă dorim ca fursecurile să crească, adăugăm și praf de copt. Ideal este să frământăm în robotul de bucătărie, pentru a nu se încălzi prea tare de la căldura mâinii. Adunăm aluatul în bilă, îl punem în folie alimentară și îl dăm la rece jumătate de oră. După acest interval, aluatul se poate modela după dorință. Se pot face din el forme minuscule de tartă pentru fursecurile ”coșulețe”, formele pentru prăjiturelele ”nuci”, se poate întinde foaie din care se pot tăia biscuiți de orice formă. Fursecurile le coacem la foc mediu, în tavă tapetată cu hârtie de copt, și trebuie să rămână albe. Cât sunt fierbinți le dăm prin zahăr pudră. Dacă au fost modelate ca bicscuiți, le putem lipi între ele cu gem mai dens. Se păstrează la temperatura camerei, în loc uscat.