Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trandafiri de gheață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.

Avem nevoie de:

250 g untură de porc, o cană smântână cu minim 20 la sută grăsime, 500 g făină albă de grâu, coaja unei lămâi, jumătate de linguriță praf de copt, 100 g zahăr pudră, o cană cu zahăr obișnuit, un albuș de ou, opțional puțin colorant alimentar roșu și o lingură apă de trandafiri.

Preparare:

Amestecăm untura cu smântâna și zahărul, până devin ca o cremă ușor spumoasă. Cernem făina împreună cu praful de copt deasupra amestecului și frământăm un aluat. Punem coca în folie și o lăsăm la rece o oră. Ulterior întindem o foaie cât mai subțire, de cel mult 3 mm grosime. Pentru a modela trandafirașii, tăiem cu o formă sau cu gura unui pahar patru discuri din foaia de aluat, le așezăm în șir unul lângă altul, foarte puțin suprapuse și începem să rulăm șirul de discuri ca pe o clătită, începând de la cel de dedesubt. Cilindrul obținut îl tăiem în două transversal. Zona tăiată a fiecărei bucățele, care va fi baza unui trandafir, o strângem ușor și aranjăm petalele la capătul opus, fără a le deschide prea mult. Obținem astfel câte doi mici trandafiri din fiecare grup de patru discuri. Aranjăm trandafirii în tavă, pe hârtie de copt, la 2-3 cm unii de alții, pentru că vor crește în cuptor. Îi coacem în cuptorul încins în prealabil cca 15 minute. Trebuie să rămână albi, ușor rumeniți doar pe partea care a stat în tavă. Dacă e posibil, după coacere îi lăsăm să se răcească în tavă, pentru că sunt extrem de fragili. După ce s-au răcit complet, batem albușul de ou cu o lingură de apă de trandafiri ( sau apă rece dacă nu folosim apa de trandafiri) și foarte puțin colorant alimentar. Nu trebuie să spumeze. Cu o pensulă ungem foarte subțire trandafirii pe deasupra cu albuș și imediat îi înmuiem în zahăr obișnuit. Dacă nu au fost unși excesiv cu albuș, cristalele de zahăr se vor lipi frumos de prăjituri și le vor da un aspect înghețat. Lăsăm câteva ore trandafirii glasați unul lângă altul pe o tavă, la temperatura camerei, pentru ca stratul de zahăr să se usuce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trandafiri de gheață.
 Vizualizări articol: 6710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Trandafiri de gheață4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte