Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fagure de caramel (honeycomb)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape oricine îl încearcă, chiar dacă este ceva simplu și de post. Englezii îl adoră, și nu numai ei.

Avem nevoie de:

4-5 linguri de miere ( sau ”golden syrup” – un sirop gros de caramel care se găsește în supermarket), 200 g zahăr tos, 3 lingurițe rase cu bicarbonat de sodiu alimentar, o linguriță oțet.

Preparare:

Pregătim pe o tavă o foaie de hârtie de copt. Folosim o oală de 1,5 litri, mai mult înaltă, preferabil din inox, în orice caz nu una neaderentă. Amestecăm în ea zahărul cu mierea, ușor, fără a întinde pe pereți. Adăugăm oțetul și punem la fiert la foc mediu. Mierea și zahărul se vor topi și vor fierbe forfotind. Nu trebuie să amestecăm. Când începe să își schimbe culoarea scuturăm ușor oala, dar nu amestecăm cu lingura. Caramelul trebuie să fie auriu, eventual puțin roșcat dacă vrem un gust amărui. Când are culoarea dorită, dăm oala deoparte de pe foc, aruncăm în ea bicarbonatul și amestecăm repede. Se va forma o spumă care se umflă și pare gata să iasă din oală. Imediat turnăm totul pe foaia de hârtie, în tavă, chiar la mijloc, fără a încerca să nivelăm. Este necesară maximă atenție, întrucât caramelul este foarte fierbinte! Lăsăm tava nemișcată o oră, să se răcească fagurele complet, apoi tăiem cu un cuțit încălzit sau rupem bucățele și le așezăm pe farfurie. Produsul final seamănă cu o ciocolată aerată, dar este doar caramel spongios, extrem de ușor și gustos. Este minunat alături de cafea. Nu se păstrează în locuri umede, pentru că nu va mai fi crocant, ci devine gumos și lipicios. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fagure de caramel (honeycomb).
 Vizualizări articol: 14502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fagure de caramel (honeycomb)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte