Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2015 - Anul XX, nr. 283 (6095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Praz umplut (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.

Avem nevoie de:

3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund, jumătate de cană de ulei, două legături de mărar, sare și piper după preferință, opțional o linguriță de pastă de tomate și un pahar cu vin alb sec

Preparare:

Spălăm foarte bine prazul și separăm partea albă de frunzele verzi. Frunzele le tocăm cât mai fin și le prăjim lent în jumătate din ulei. Bucățile albe de praz le tăiem în tuburi de 6-10 cm lungime. Punem la fiert 1,5 litri de apă cu puțină sare. Când clocotește punem bucățile albe de praz și lăsăm vasul acoperit, deoparte, 15-20 minute. După acest interval ar trebui ca bucățile de praz să poată fi desfăcute ușor în cilindri de 2-3 straturi, ce vor fi umpluți. Punem peste prazul verde prăjit tot orezul ales și spălat, turnăm 2 căni de apă caldă, adăugăm sare și piper după preferință și eventual pasta de roșii, amestecăm și lăsăm să fiarbă lent până ce orezul s-a umflat și este aproape fiert. Adăugăm mărarul tocat și lăsăm să se răcorească. Umplem cu grijă tuburile albe de praz, fără a îndesa prea tare, ca să nu crape. Încingem restul de ulei și rumenim atent bucățile de praz umplut, pe toate părțile. Le punem în oală sau o tavă și turnăm vinul și puțină apă caldă, cât să acopere prazul. Fierbem la foc mic sau în cuptor încă 10-15 minute din momentul în care dă în clocot. Este foarte important să nu fiarbă în clocote mari, pentru că prazul se rupe ușor. Nu se consumă fierbinte, ci călduț. Cine dorește o versiune care să nu fie de post poate adăuga în umplutură puțină carne tocată fin, călită bine separat, iar la servire poate turna deasupra smântână acrișoară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Praz umplut (de post).
 Vizualizări articol: 7476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Praz umplut (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz umplut (de post) Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este cel puțin la fel de gustos și consistent.Avem nevoie de:3 fire de praz cât mai gros, o cană de orez cu bob rotund,... Citeşte