Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și sănătos.
Avem nevoie de:
O cană de orez fiert și răcit, 50 ml ulei ( preferabil de arahide), 2-3 ouă proaspete mari, o legătură de ceapă verde, sare și piper după preferință, două linguri sos de soia, opțional gogoșari în oțet sau morcov fiert pentru aspectul final
Preparare:
Ideal pentru acest preparat este orezul fiert cu o zi înainte, care a stat deja la rece în frigider și nu mai este umed și cleios. Încingem bine uleiul în tigaie și rumenim ușor orezul. Între timp tocăm repede ceapa verde, cât mai fin. Spargem ouăle într-o farfurie și le batem repede cu puțină sare și piper, ca pentru omletă. În tigaia cu orez prăjit facem loc în mijloc și turnăm ouăle. Amestecăm repede cu orezul. Când ouăle încep să se închege, presărăm o parte din ceapă și, dacă dorim, bucățele de morcov fiert sau gogoșar, pentru o culoare atractivă. Adăugăm sosul de soia. Nu trebuie să se prăjească mult, pentru a nu deveni excesiv de uscat preparatul. Dacă mai este necesar, adăugăm sare la final. Îl punem fierbinte pe platoul de servit și îl presărăm cu piper și restul de ceapă verde. Rezultatul miroase apetisant, este sățios și este o prezență veselă pe masă la micul-dejun, dar poate fi la fel de bine servit la cină sau ca gustare rapidă.