Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Orez cu ou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și sănătos.

Avem nevoie de:

O cană de orez fiert și răcit, 50 ml ulei ( preferabil de arahide), 2-3 ouă proaspete mari, o legătură de ceapă verde, sare și piper după preferință, două linguri sos de soia, opțional gogoșari în oțet sau morcov fiert pentru aspectul final

Preparare:

Ideal pentru acest preparat este orezul fiert cu o zi înainte, care a stat deja la rece în frigider și nu mai este umed și cleios. Încingem bine uleiul în tigaie și rumenim ușor orezul. Între timp tocăm repede ceapa verde, cât mai fin. Spargem ouăle într-o farfurie și le batem repede cu puțină sare și piper, ca pentru omletă. În tigaia cu orez prăjit facem loc în mijloc și turnăm ouăle. Amestecăm repede cu orezul. Când ouăle încep să se închege, presărăm o parte din ceapă și, dacă dorim, bucățele de morcov fiert sau gogoșar, pentru o culoare atractivă. Adăugăm sosul de soia. Nu trebuie să se prăjească mult, pentru a nu deveni excesiv de uscat preparatul. Dacă mai este necesar, adăugăm sare la final. Îl punem fierbinte pe platoul de servit și îl presărăm cu piper și restul de ceapă verde. Rezultatul miroase apetisant, este sățios și este o prezență veselă pe masă la micul-dejun, dar poate fi la fel de bine servit la cină sau ca gustare rapidă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orez cu ou.
 Vizualizări articol: 6982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orez cu ou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte