Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun pot profita de rețetă, pentru că sunt economice, se păstrează bine și arată atractiv.  

Avem nevoie de:

1 kg făină albă, jumătate de pachet de margarină, 500 g zahăr tos, 2 linguri miere, 1 cană apă fierbinte (250 ml), o linguriță bicarbonat de sodiu, un vârf de cuțit de sare, două linguri pline cu vârf de ghimbir proaspăt, ras cât mai fin, o lingură scorțișoară măcinată, o bucată anason stelat, jumătate de linguriță nucșoară măcinată, un vârf de cuțit cuișoare pudră, bombonele mici sau fulgi de ciocolată de post pentru ornat; pentru glazură - 500 g zahăr pudră, o lingură cu vârf de amidon alimentar, o lămâie

Preparare:

Punem o jumătate de cană din zahărul tos într-un vas din inox și picurăm în mijloc puțină apă. Punem vasul la foc mare, să se caramelizeze zahărul, dar nu amestecăm, doar agităm vasul. Cînd caramelul a devenit auriu-roșcat, turnăm atent apa fierbinte deasupra ( va face zgomot puternic). Punem condimentele, sarea și coaja rasă a lămâii și ținem vasul pe foc până s-a topit caramelul și dă în clocot. Dăm vasul deoparte, acoperim cu capac și lăsăm 15 minute să infuzeze, apoi strecurăm lichidul pentru a îndepărta condimentele și îl punem înapoi în vas. Adăugăm restul de zahăr și încălzim din nou până la fierbere. Punem mierea și 250 g din făină în siropul aproape clocotit, amestecăm repede până dispar cocoloașele și dăm vasul deoparte. Lăsăm să se răcească. Punem în restul de făină bicarbonatul, margarina topită și amestecul cu zahăr ars și frământăm bine un aluat care trebuie să iasă un pic lipicios și nu prea dens. Îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm 30 de minute să se odihnească la temperatura camerei, apoi formăm din aluat biluțe cât vrem de mari și le punem distanțate în tavă, pe hârtia de copt. Ies 80-100 de biluțe, în funcție de mărimea dorită. Le coacem în cuptorul bine încins în prealabil, doar 10-12 minute ( dacă le ținem mult devin prea tari). Unele vor crăpa ușor, dar acest ”defect” se corectează cu glazura. Încercăm dacă s-au copt tăind o biluță fierbinte cu un cuțit foarte ascuțit – trebuie să aibă crusta formată și să fie închegat interiorul, dar să nu fie uscată în mijloc, ci ușor cleioasă. Lăsăm biluțele coapte să se răcească. Între timp facem glazura din zahărul pudră cernut și amestecat cu amidonul, în care adăugăm câte o linguriță de zeamă de lămâie, amestecând energic, până devine ca o smântână groasă. Este foarte important să nu punem prea multă zeamă de lămâie, iar dacă e prea subțire, adăugăm zahăr pudră până obținem consistența dorită.Tăvălim biluțele de turtă dulce complet răcorite prin glazură, astfel încât să fie bine acoperite, le punem ușor distanțate pe tăvi cu hârtie, presărăm ornamentele și le lăsăm o zi sau două în loc uscat, la temperatura camerei, să se usuce complet glazura. Sunt delicioase servite alături de ceai iar dacă au fost coapte corect se vor păstra proaspete chiar și două săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post).
 Vizualizări articol: 8745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte