Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Minciunele (versiunea de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e deloc experimentat.

Avem nevoie de:

500 g faină, 250 ml ulei, 100 g zahăr, un plic de drojdie uscată, coaja unei jumătăți de lămâie, esenţă de rom, zahăr pudră vanilat, puțină sare, scorțișoară pulbere, 500 ml ulei pentru prăjit (preferabil de cocos sau palmier, dar se poate folosi și cel de floarea soarelui).

Preparare:

Amestecăm toate ingredientele, cu excepția uleiului pentru prăjit și frământăm foarte bine. Aluatul trebuie să fie dens, dar elastic. Îl lăsăm să crească jumătate de oră, acoperit, în loc cald. Întindem aluatul în foaie de 0,5 cm grosime, apoi tăiem fâşii de 2 cm late pe lungime, apoi pe lăţime ușor oblic. Obținem un fel de romburi alungite, late de 2 cm și lungi de 12-14 cm. La mijloc, pe lungime, tăiem usor fiecare dreptunghi, luăm un capăt și îl trecem prin incizie, apoi prindem de ambele capete și tragem ușor.

Încingem uleiul pentru prăjit și verificăm temperatura cu o mică bucată de aluat. Dacă sfârâie și se ridică repede la suprafață, trecem la prăjit minciunelele, pe rând. Le scoatem cu spumiera pe hârtie absorbantă, după ce s-au rumenit. Cât sunt calde încă, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoară și îl presărăm generos peste minciunele. Le servim călduțe sau reci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minciunele (versiunea de post).
 Vizualizări articol: 12902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minciunele (versiunea de post)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte