Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.
Avem nevoie de:
12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată în pungă și feliată la 1 cm grosime), 12 linguri brânză de vaci cremoasă, 3 linguri zahăr, două pliculețe de zahăr vanilat, 12 căpșuni proaspete ( sau câteva jumătăți de caise din compot), 4 ouă, 100 ml ulei sau unt, zahăr pudră pentru finisat aspectul la servire, opțional o linguriță de coajă rasă de lămâie și jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată, o tigaie pentru prăjit.
Preparare:
Amestecăm brânza cu un plic de zahăr vanilat, coaja de lămâie și 2 linguri zahăr ( gustăm și putem adăuga mai mult, dacă ne place mai dulce). Tăiem fructele în fâșii nu prea groase. Batem ouăle cu o lingură de zahăr, un plic de zahăr vanilat și eventual scorțișoara.
Feliile de pâine trebuie să fie din cele elastice, să nu se rupă la îndoire. Le tăiem coaja și le aplatizăm ușor cu un sucitor sau cu o simplă sticlă de la suc, fără să apăsăm excesiv. În fiecare punem, într-o margine, în lung, în mod cât mai egal, câte o lingură de brânză și fâșii de fructe. Rulăm atent fiecare felie astfel dichisită, cu grijă să nu se rupă. Punem uleiul la încins într-o tigaie. Trecem fiecare mică ruladă prin ouăle bătute și o punem în uleiul încins, cu marginea de pâine în jos, ca să nu se desfacă. Rumenim pe rând ruladele pe fiecare parte, având grijă să nu le ținem mult și să nu se lipească una de alta. Le scoatem cu atenție pe o farfurie și le lăsăm să se răcorească. Chiar înainte de servire presărăm peste rulade zahăr pudră și, eventual, bucățele de fructe. Le servim reci, întregi sau tăiate oblic în feliuțe mai groase.