Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2015 - Anul XX, nr. 261 (6073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lapte de cioară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de pasăre”, ei bine, aceasta este varianta ”hard”, cu alcool şi multă cacao amăruie. Probabil că denumirea dată de meseni s-a dorit cândva ironică, dar deliciul brun a intrat cu acest nume ciudat în reţetar...

Avem nevoie de:

4 ouă proaspete, 750 ml lapte, 2 plicuri praf de budincă de ciocolată, 8-10 linguri zahăr, jumătate de lămâie mică, 250 ml lichior de ciocolată (sau doar vodcă de calitate), o păstaie vanilie, o lingură cacao, 50 g ciocolată amăruie, opţional puţină pudră dulce de alune.

Preparare:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Radem separat coaja jumătăţii de lămâie. Batem spumă foarte tare albuşurile cu patru linguri de zahăr şi zeama lămâii.

Punem la fiert laptele cu vanilia. Când clocoteşte, reducem temperatura sursei de căldură, luăm cu lingura din albuşul bătut şi lăsăm să alunece uşor gogoşile de albuş în laptele clocotit, pe rând, până terminăm albuşul. Lăsăm doar două minute pe fiecare parte. Gogoşile se vor umfla. Le scoatem cu grijă pe o farfurie şi le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Amestecăm praful de budincă cu restul de zahăr, gălbenuşurile, puţin lapte rece şi coaja de lămâie, plus pudra de alune, dacă am optat pentru ea. Amestecul trebuie să fie lichid. În laptele fierbinte rămas după fierberea gogoşilor de albuş, din care scoatem păstaia de vanilie, turnăm băutura alcoolică, apoi amestecul cu praf de budincă. Punem totul la foc mic şi fierbem amestecând mereu, până dobândeşte consistenţa unui sos. Turnăm sosul cald în castroane sau platouri mai adânci şi deasupra aranjăm gogoşile de albuş reci, fără zeama pe care au lăsat-o. Dăm platoul la rece 2 ore.

Înainte de servire, stropim foarte uşor desertul cu aceeaşi băutură alcoolică folosită la cremă, cu ajutorul unui pulverizator, apoi, cu ajutorul unei site, împrăştiem peste gogoşile de albuş o ninsoare fină de cacao. Tuşa finală o dăm presărând din belşug ciocolata rasă în fulgi mari, deopotrivă peste cremă şi gogoşelele de albuş.

Acest desert savuros se serveşte bine răcit şi nu este destinat copiilor. La servire poate fi însoţit şi de o băutură alcoolică dulce, preferabil pe bază de cacao. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lapte de cioară.
 Vizualizări articol: 7342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Lapte de cioară4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte de cioară Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de pasăre”, ei bine, aceasta este varianta ”hard”, cu alcool şi multă cacao amăruie. Probabil că denumirea dată de... Citeşte