Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2015 - Anul XX, nr. 259 (6071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Borșul de urzici uscate al babei Rahila

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a învățat să nu risipească nimic, nici măcar frunzele de urzică... Deși foarte modest în aparență, preparatul, ușor de realizat, este la fel de gustos ca un borș de urzici de primăvară.

Avem nevoie de:

50g frunze uscate de urzică ( sau o cutie cu ceai de urzică vrac, de la orice magazin naturist), 2 litri apă rece sau supă de pui, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, 4 linguri orez, 1-2 cești borș acru de putină, o lingură făină albă, 200 ml smântână, sare, piper măcinat, pătrunjel verde tocat

Preparare:

Alegem urzicile uscate, să nu aibă tije, și folosim chiar și frunzele mărunțite fin. Turnăm o cană de apă rece peste urzicile uscate și le lăsăm câteva ore să se înmoaie.

Punem la fiert apa cu morcovul, pătrunjelul și ceapa tocate. Când sunt aproape fierte, adăugăm orezul ales și spălat, precum și urzicile scurse de lichid. Când a fiert orezul, adăugăm câte puțin borș, până obținem gustul acru dorit, apoi punem sare și piper, tot după preferință. Lăsăm borșul să dea câteva clocote la foc mic. Amestecăm separat făina cu smântâna și pătrunjelul tocat fin, apoi subțiem pasta cu câte un strop de borș fierbinte din oală. Dăm oala deoparte de pe foc, o lăsăm trei minute și turnăm amestecul de smântână, amestecând repede. Gustăm din nou și mai adăugăm sare și piper dacă este necesar.

Borșul de urzici este mai gustos a doua zi după preparare, servit în strachină de lut, care păstrează uniform căldura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borșul de urzici uscate al babei Rahila.
 Vizualizări articol: 7848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Borșul de urzici uscate al babei Rahila5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borșul de urzici uscate al babei Rahila Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a învățat să nu risipească nimic, nici măcar frunzele de urzică... Deși foarte modest în aparență,... Citeşte