joi, 5 nov 2015 - Anul XX, nr. 258 (6070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Budinca ” 9 linguri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura leneșului” sau ”budincă din prafuri” iar pregătirea lui înainte de copt nu durează decât 10 minute.

Avem nevoie de:

9 mere zemoase medii ( o farfurie cu vârf de mere rase prin răzătoarea cu găuri mari), 9 linguri zahăr, 9 linguri griș, 9 linguri făină albă, 9 linguri ulei de arahide sau floarea soarelui, o linguriță bicarbonat de sodiu, o linguriță scorțișoară pudră, unt  și pesmet sau gris pentru tapetat o tavă medie de 20x30 cm, zahăr după gust pentru mere

Preparare:

Ungem și tapetăm tava sau forma de tort. Putem folosi și hârtie de copt, pentru o versiune de post a preparatului.

Radem merele, dar nu le stoarcem de zeamă, le amestecăm cu zahăr după preferință și cu scorțișoara.

Amestecăm bine făina, grișul, zahărul și bicarbonatul nestins. Împărțim amestecul de pulberi în trei părți egale. Presărăm o treime în tavă, netezim, punem jumătate din mere fără a le scurge de zeamă, presărăm uniform a doua treime din pulbere, apoi restul de mere și deasupra restul de amestec cu făină. Netezim, turnăm deasupra uleiul și, cu multă grijă, netezim pentru ca toată suprafața să fie complet acoperită de ulei ( dacă e necesar, se mai pot adăuga 3-4 linguri ulei).

Coacem budinca la foc mediu timp de 45-50 minute, până se rumenește puțin deasupra. O lăsăm să se răcească în tavă și numai după ce s-a răcit complet o putem răsturna sau tăia în tavă. Dacă s-a folosit hârtie de copt, răsturnarea și îndepărtarea atentă a hârtiei sunt obligatorii înainte de tăierea în porții.

Rezultatul efortului depus pentru pregătire este un preparat ce îmbină interesant texturi umede și nisipoase. E foarte sățios, gustos și discret aromat. Se servește în porții mici, fie ca desert, fie ca fel unic la cină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Budinca ” 9 linguri”.
 Vizualizări articol: 8121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Budinca ” 9 linguri”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca ” 9 linguri” Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura... Citeşte