O astfel de gustare rapidă poate fi pregătită chiar și într-o cameră de cămin sau, de ce nu, acolo unde ne aflăm în vacanță, pentru că necesită ingrediente puține, efort aproape deloc, iar rezultatul este delicios.
Avem nevoie de:
6 ouă fierte tari, 400ml iaurt grecesc sau smântână cu conținut redus de smântână, o ceapă mică, 2 linguri de muștar, sare și piper după gust, opțional puțin mărar verde tocat
Preparare:
În paharul cu iaurt punem muștarul, sarea, piperul. În funcție de preferințe, ceapa poate fi tocată fin sau rasă prin răzătoarea cu ochiuri mici. Ceapa se adaugă în iaurt imediat și se amestecă. Dacă folosim mărar, îl tocăm fin, îl adăugăm și lăsăm amestecul acoperit să se macereze o oră la frigider sau la loc răcoros.
Chiar înainte de servire curățăm ouăle fierte și le tăiem în jumătăți. Turnăm sosul de iaurt pe farfuria în care vom servi preparatul și așezăm deasupra jumătățile de ou, cu gălbenușul în sus. Presărăm puțină sare și niște piper peste ouă și putem adăuga elemente de decor după preferință. Preparatul se servește imediat, preferabil alături de pâine prăjită.