Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pâine fragedă cu tărâțe, ulei și semințe

La Moara Vlăsiei se fac vreo 6.000 de pâini pe zi. În satul din vechii codri voievodali, mămăliguța face concurență pâinii doar iarna, când se apropie Crăciunul și la toată casa se taie câte un purcel. Pâinea-i de bază, la timp de vară...

De la Balotești, la dreapta, spre Mănăstirea Căldprușani. Drumul trece prin sate lungi, străjuite din zare de rămășițe din codrii Vlăsiei. Până să ajungi la apa Cociovaliștei - al cărei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii îl foloseau în loc de plută, să treacă apa de la un mal la altul; „cocioc" înseamnă „plaur" - oprești la brutărie să cumperi o pâine. Pâine rotundă, semialbă și cu un gust tocmai potrivit să-l asociezi cu cel al cărnii preparate pe grătarul cu cărbuni, la umbra pădurii. Ori, dacă mergi la mănăstire și-i zi de pomenire a morților, tot aici oprești să cumperi colaci sau prescuri. Se știe că la brutăria din Moara Vlasiei (Ilfov) poți găsi pâinea pentru hrană sau pentru pomenire, după cum ai nevoie.

Pâinea fragedă cu tărâțe, semințe și ulei se face, după rețeta brutăresei, astfel: Ai trebuință de: un kg făină, 500 g tărâțe de grâu, o lingură cu sare, drojdie cât o nucă, susan, mac, migdale, 300 ml apă sau borș, 150 ml ulei.

Află cum se prepară de pe Antena satelor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pâine fragedă cu tărâțe, ulei și semințe.
 Vizualizări articol: 6876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pâine fragedă cu tărâțe, ulei și semințe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte