Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, dupa legenda, s-au gasit mai demult odoarele "Clostii cu puii de aur", intr-o strachina purtand culorile pamantului ars - si-ale frunzei de vie arsa de toamna - mi-a fost adus dinainte un altfel de "cocos cu vin". De fapt, fiindca tin la adevar, trebuie sa spun ca gazda a pus pe masa "piftie de cocos cu vin" si-alaturi, o strachinuta cu hrean in otet, o bucata zdravana de mamaliga si... o ulcica plina pana in buza cu un merlot rubiniu.
Ai trebuință de: un cocoș de 2-2,5 kg, 400 g rasol de vițel, un genunchi de vițel, 3 litri de apă, 500 ml vin roșu (bun), 5 ouă, 2 cepe (de Buzău), 4-5 morcovi tineri, o căpățână de usturoi, pătrunjel verde, sare. Pentru garnitură: salată de hrean.
Citește rețeta pe ANTENA SATELOR