Marțea Trăsnetelor este o zi deosebit de periculoasă. Mai este numită și Marțea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se țin Caii lui Sântoder, divinități malefice despre caare se spune că sunt pe jumătate oameni și pe jumătate cai și care îi pedepsesc pe cei care nu țin sîrbătoarea. Rolul lor este de a purifica timpul și spațiul. Se spune că acela care va purta haine țesute ori cusute în Marțea Sântoaderului, va fi trăznit. La fel, acela care va lucra la câmp. Pentru a contracara pericolele acesei zile, se prepară fiertură de urzici, despre care se spune că întărește organismul. Din urzici se pregătește și rețeta de azi.
Ai trebuință de: tărhană din 500 g de făină, două mâini de urzici uscate, o lingură de pastă de tomate, un morcov, o ceapă, sare, piper, mujdei de usturoi.
Cum se procedează? Citește continuarea rețetei pe ANTENA SATELOR