Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin despre... Paserile Ceriului... Acelea care, după tradiție, sunt hrănite cu ultimele rămășițe ale bucatelor de frupt de prin dulapuri, pivnițe și cămări. Acestea se pun pe un șervet curat și se așază spre Răsărit, chemând păsările și menind astfel: „Paserile cerului! Eu vă dau vouă hrană din masa mea, cu care să fiți îndestulate și de la holdele mele oprite!”. Astfel, bucatele anului ce va veni (prin bucate înțelegându-se acum mai ales grânele, ce au fost deja semănate la câmp) nu vor fi atacate de vrăbii și de alt păsăret nemigrator, iar recolta viitoare va fi îndestulătoare. Rețeta acestei zile am aflat-o la Sita Buzăului, în județul Covasna, și se numește: Cartofi la cuptor, cu brânză și smântână.
Ai trebuință de: 4 cartofi mari, 4 linguri de brânză de vacă, două linguri de telemea rasă, 6 linguri de smântână, 25 g unt, o legătură de pătrunjel verde, sare.
Cum se procedează? Află rețeta pe ANTENA SATELOR