În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu erau umplute și legumele, după cum se va vedea în această rețetă culeasă cu vreo două decenii în urmă din Stelnica ialomițeană. Trecând din bucătărie în cult și din ritual din nou pe masa fiștecăruia, grâul - mai cu seamă acum, în pragul postului cel mare - poartă dăltuit, după credința țăranului român - chipul lui Hristos pe fiecare bob.
Dar să trecem la rețeta zilei: Legume umplute cu grâu, ca în Bărăgan.
Ai trebuință de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 roșii, 400 g grâu fiert, o ceapă, doi ardei roșii, un ardei galben, o legătură de mărar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smântână.
Cum se procedează? Citește rețeta pe ANTENA SATELOR