Două rețete mi-au încântat copilăria și mi-au pus la grae încercare, la vârstă fragedă, judecata și cunoștințele mele despre natură și despre rosturile ființelor vii. Mama, în bucătăria ei de la bloc, cu mobilă nouă și aragaz, ne pregătea... lapte de pasăre. Dulce prețios, care-și avea corespondent în „îles-flottantes” din gastronomia franceză. Bunica, indiferent de anotimp, ne făcea... lapte de bou. Ni-l aducea fierbinte, în strachină de lut, cu bucăți de mămăligă rece, din ajun, dând fiecăruia dintre nepoți câte o linguroaie de lemn, s-avem cu ce-l duce la gură. Laptele de bou din copilărie are și el o rețetă.
Ai trebuință de: 4 căni de semințe de dovleac, decojite, un litru de lapte, sare.
Cum se procedează. Citește rețeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR