Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de țelină. Sosul de bere poate nu vă pare... românesc, dar el încă este apanajul unor bucate din Țara Bârsei, în care hameiul și-a aflat o adevărată patrie. Și berea, așijderea. Ce-ar fi s-o punem în sos?
Ai nevoie de o bucată mai mare de carne de purcel (0,800-1,200 kg), pulbere de frunze de țelină (uscate la umbră), o ceapă, 2-3 castraveți murați, 200 g bureți de pădure, ulei, 100 g păstăi de fasole, o lingură de făină, 250 ml bere proaspătă, 2 linguri pastă de roșii, 100 ml vin alb 100 ml ulei, cimrbu, busuioc, foi de dafin, un cățel de usturoi, 100 ml smântână.
Cum se procedează.
Citește rețeta integral pe ANTENA SATELOR