Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să poftească. M-am pomenit azi rememorând o rețetă fastuoasă, pe care arareori o pregăteau gospodinele din satul bunicii, numind-o, cu un soi de reverență în glas: „potârnichi boierești”, căci demult de tot se gătea la conacul frumoasei grecoaice, nevasta boierului de prin partea locului.
Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ceapă urscată, o țelină mică, o legătură de pătrunjel verde, ardei, câteva polonice de supă de pasăre (stock), o lingură de făină, un pahar de vin.
Află cum se pregătește de pe pagina ANTENA SATELOR