Porţii:
- 1 (300 g)
Timp de preparare:
- 10-15 minute
Calorii:
- 500 calorii / porţie
Ingrediente:
- Calamar intreg - 250 g
- Telemea de capră - 100 g
- Caşcaval - 100 g
- Ardei gras - 30 g
- Unt - 30 g
- Orez basmatic - 50 g
- Boia dulce - 5 g
Mod de preparare: | Calamarul se curăţă şi se spală sub jet de apă rece. Se taie o felie de 100 g telemea şi o felie de 100 g caşcaval. Între ele se aşează (în forma de sandwich) ardeiul gras tăiat julienne şi se introduce în interiorul calamarului. Capătul liber al calamarului se sigilează cu o scobitoare. Se topeste ½ din cantitatea de unt menţionată mai sus, se amestecă cu boia şi se napează calamarul cu ajutorul unei pensule, pe ambele părţi. Se pune pe grătarul încins şi se întoarce periodic timp de 5-8 minute. Separat se fierbe orezul cu sare, se scurge de apa şi se amestecă cu untul rămas. |
Mod de servire: | Calamarul fript la grătar se porţionează în 2-3 părţi şi se servete alături de garnitura de orez cu unt. Opţional se poate folosi un sos de lămâie sau de iaurt cu usturoi, după gust. |
Pofta mare şi vă aşteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202