Porţii:
- 1 (350 g)
Timp de preparare:
- 20-25 minute
Calorii:
- 900 calorii / porţie
Ingrediente:
- Muşchiuleţ porc - 250 g
- Cartofi - 150 g
- Ouă - 1
- Făină - 10 g
- Smântână dulce - 20 g
- Ulei - 10 g
- Telemea vacă - 20 g
- Unt - 15 g
- Gorgonzola - 15 g
- Mozzarella - 15 g
- Germeni de porumb - 15 g
- Sare, piper - după gust
Mod de preparare: | Muşchiuleţul de porc se tranşează în 3 părţi egale (în formă de butoiaş), se pun pe grătarul încins timp de 2 minute şi apoi se dă la cuptorul încins la 180 grade timp de 10 minute. În acest timp se curăţă şi se spală cartofii care se vor răzui. Într-un bol se pun cartofii răzuiţi, 1 ou, sare, piper şi făină. Se omogenizează bine iar compoziţia obţinută se pune într-o tigaie încinsă cu un strop de ulei în formă de clătită. Se rumenesc cartofii pe ambele părţi, se aşează pe un platou fierbinte iar peste cartofi se aşează cele 3 bucăţele de muşchi „în picioare”. Peste muşchiuleţ se toarnă sosul format din telemea, unt, gorgonzola şi mozzarella. Se ornează cu germeni de porumb. |
Mod de servire: | Se serveşte alături de un pahar de vin roşu demisec. |
Pofta mare şi vă aşteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202