Porţii:
- 1
Timp de preparare:
- 20–25 minute
Calorii:
- 800 calorii / porţie
Ingrediente:
- Muşchi de vită - 250 g
- Bacon - 150 g
- Cartofi - 150 g
- Gorgonzola - 30 g
- Sos brun - 7 ml
- Smântână dulce - 30 g
- Vin roşu sec - 30 ml
- Pere - 1 bucată
- Dovlecel - 30 g
- Vinete - 30 g
- Ardei gras - 30 g
- Ciuperci - 50 g
Mod de preparare: | Încălziţi o tigaie în care topiţi puţin unt şi ulei. Se tranşează o bucată de muşchi de vită de 250 g, se rumeneşte pe ambele părţi (în funcţie de cât de bine pătruns dorim să îl servim). Se asezonează cu sare şi piper, după gust, apoi se introduce la cuptor la o temperatură de 220 grade C timp de 7-8 minute. Cuptorul trebuie să fie încins în prealabil. În timp ce muşchiul se odihneşte în cuptor se prepară sosul. Călim bacon-ul, stingem cu coniac şi înnăbuşim cu vin, adăugăm sosul brun spaniol şi lăsăm la foc mic până obţinem o reducţie (până scade sosul şi devine legat). Para se coace la cuptor, întreagă, dupa ce în prealabil s-a îndepărtat cotorul. Recomandăm sa fie pusă în cuptor odată cu muşchiul de vită. Legumele pentru garnitură le tăiem bastonaşe şi le aşezăm pe grătarul încins. Asezonăm cu ierburi aromate şi cu un strop de ulei de măsline. Cartofii pot fi serviţi fierţi cu unt şi verdeaţă. |
Mod de servire: | Pentru servire recomandăm să se folosească un platou cald pe mijlocul căruia se aşează legumele la grătar şi cartofii iar peste legume aşezăm muşchiuleţul şi apoi turnăm sosul preparat. Se serveşte alături de para coaptă întreagă sau tăiată felii. |
Pofta mare şi vă aşteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202