Porţii:
- 1
Timp de preparare:
- 20–25 minute
Calorii:
- 650 calorii / porţie
Ingrediente:
- Şalău - 100 g
- Somon - 100 g
- Prosciutto crudo - 100 g
- Lămâi - 150 g
- Spanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 g
- Ulei de floarea soarelui - 10 ml
- Usturoi - 5 gr (1 căţel)
- Ceapă - 30 g
- Unt - 40 g
- Smântână dulce - 100 g
- Parmezan - 20 g
Mod de preparare: | Se tranşează câte o bucată de file de somon şi file de şalău a câte 100 g fiecare şi se aşează pe grătarul încins timp de 30 sec pe fiecare parte. Se asezonează cu sare şi piper (după gust) şi se învelesc în felile de prosciutto tăiate foarte subţiri după care se introduce în cuptor, încins în prealabil, la o temp de 200 grade C timp de 10 min. În acest timp tocăm ceapă şi usturoi cât mai fin şi sotăm în tigaia cu uleiul încins împreună cu spanacul timp de 5 min. Într-un ibric topim untul în care încorporăm smântână dulce cu puţină zeamă de la ½ lămâie şi lăsăm la foc mic până devine un sos legat. |
Mod de servire: | Pe un platou cald se aşează pe mijloc spanacul (cu ajutorul unei forme). Deasupra aşezăm bucăţile de somon şi şalău în formă de piramidă peste care turnăm sosul fierbinte. Se ornează cu lămâie şi parmezan tăiat aşchii (sau răzuit). Vă recomandăm să-l serviţi într-o după amiază de toamnă alături de un pahar de vin alb sec. |
Pofta mare şi vă aşteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202