8 porţii - 70 minute
- 4 gutui
- 2 căni făină
- 2 ouă
- 1 cană zahăr
- 50g unt
- 1 cană lapte
- 1/2 cană ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit sare
Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, adăugaţi ouăle, laptele, uleiul, praful de copt, zahărul vanilat, sarea şi omogenizaţi bine. Ungeţi o tavă de cuptor cu unt, tapeta-ţi-o cu zahărul rămas, apoi puneţi gutuile curăţate şi tăiate în feliuţe. Peste acestea turnaţi aluatul pregătit şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi prăjitura 45 de minute, la foc potrivit spre mic, apoi răsturnaţi-o, astfel încât partea de dedesubt să devină faţa prâjiturii.
(Georgeta Boeru - Bucureşti)