2 porţii – 25 minute
- 4 felii de franzelă
- 2 ouă
- 150ml lapte
- 100g unt
- 2 mere
- 100g struguri
- 3 linguri zahăr
- 1 lămâie
- 1 lingură seminţe de susan
Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm. Stropiţi rondelele cu zeamă de lămâie şi apoi presăraţi-le cu susan. Presaţi susanul, ca să rămână lipit de mere. Prăjiţi rondelele în unt. Lăsaţi-le apoi la răcit.
Înmuiaţi puţin feliile de pâine în lapte. Bateţi ouăle şi treceţi feliile înmuiate prin ou bătut şi apoi prăjiţi-le în unt, pe amândouă părţile.
Puneţi feliile prăjite pe farfurii calde. Deasupra aşezaţi rondelele de măr prăjite, suprapuse, de la cea mai mare până la cea mai mică.
Fierbeţi un sirop din zahăr şi 150ml apă şi adăugaţi în el boabele de struguri. Lăsaţi-le să fiarbă câteva minute, până când siropul începe să se îngroaşe şi turnaţi-le peste rondelele de măr şi peste feliile de pâine.